۵ خرداد ۱۴۰۱، ۹:۲۰

برای مقابله با کمبود آب جهانی؛

ژل ارزان قیمت با قابلیت استخراج چند لیتر آب از هوا تولید شد

ژل ارزان قیمت با قابلیت استخراج چند لیتر آب از هوا تولید شد

محققان یک ورقه ژل ارزان قیمت تولید کردند که می تواند روزانه چند لیتر آب از هوا استخراج کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، کمبود آب یک چالش بزرگ برای جمعیت جهان به حساب می آید اما با کمک تجهیزات مناسب می توان آب آشامیدنی را از هوا استخراج کرد.

این ژل از دو جز اصلی سلولز و صمغ گیاه کون نیاکو ساخته شده است. کون نیاکو گیاهی از تیره گل شیپوریان و یک افزودنی خوراکی است. این دو ماده ورقه ای از ژل می سازند که می تواند آب موجود در هوا را جذب کند و در مرحله بعد آن را بر حساب تقاضا و بدون استفاده زیاد از انرژی عرضه کند.

در مرحله اول ساختار متخلخل این صمغ آب موجود در هوای اطرافش را جذب می کند. در این میان سلولز طوری طراحی شده تا با آب گریز شدن نسبت به گرمای اندک واکنش نشان دهد و در نتیجه آب جمع آوری شده آزاد می شود.

به گفته محققان ساخت این ژل نیز کار بسیار ساده ای است.

می توان مواد اصلی آن را با یکدیگر ترکیب کرد و در یک قالب ریخت. پس از آنکه ژل یخ زد و خشک شد، از قالب جدا می شود و آماده استفاده است. می توان آن را به هر شکلی ساخت و با هزینه اندک در مقیاس وسیع تولید کرد.

این ژل فیلم در آزمایش ها توانست مقدار زیادی آب از هوا استخراج کند. این محصول همچنین در رطوبت نسبی ۳۰ درصد توانست ۱۳ لیتر آب در روز تولید کند و حتی هنگامیکه رطوبت به ۱۵ درصد کاهش یافت( که حتی برای هوای صحرا نیز اندک به حساب می آید) توانست روزانه ۶ لیتر آب از هوا استخراج کند.

به گفته محققان کارآمدی ژل مذکور را می توان با تولید ورقه های ضخیم تر، بسترهای جاذب ودیگر اشکال مواد ارتقا داد.

شاید مهم ترین نکته تحقیق آن باشد که ژل ارزان ساخته می شود و هزینه هر کیلوگرم آن ۲ دلار است.

تحقیق مذکور در ژورنال « نیچر کامونیکیشنز» منتشر شده است.

کد خبر 5499090

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۰:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۶
      6 0
      اگه بشه یک لایه از این ژل رو پای درختان گذاشت و آب موردنیاز درختان رو تأمین کرد انقلاب بزرگی در باغداری و سرسبز کردن مناطق روی می دهد
    • منتها IR ۱۴:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۶
      1 1
      انسان باهر اقدامی که در طبیعت دست اندازی کرد منجر به فاجعه شد مثل سد سازی که پایین دست سدها را خشک کرد صدرصد این طرح هم اسیب به طبیعت میزنه مثلا اگر این طرح در حد بزرگ و همگانی استفاده بشه موجب خشک شدن هوا و کمبود رطوبت میشه و میتونه تاثیر بگزاره روی رشد و کیفیت و سلامت گیاهان و حتی سلامتی انسان